Jag har länge gått och suktat efter chokladbullar, ända sedan jag åt den första chokladbullen från ICA Maxi har jag velat fylla frysen med såna här hembakade godingar!
Nu har jag äntligen bakat några! Riktiga lyxbullar blev det!
50 g jäst 125 g smör, rumstempurerat5 dl standardmjölk
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 ägg 200 g mörk choklad 200 g mandelmassa 250 g nougat 1 ägg mandelspån
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°C. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt, socker, smöret i klickar och nästan allt mjöl men spar lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Tag upp degen och lägg den på ett mjölat underlag och knåda den smidig. Skär degen i två delar och kavla till en ½ cm tjock platta. Hacka chokladen. Riv mandelmassa och blanda med nougat. Bred på hälften av nougat/mandelmassan och strö över hälften av chokladen på varje platta , rulla ihop och skär varje rulle till 20 bitar som läggs i bullformar. Jäs under bakduk 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö gärna över mandelspån. Grädda bullarna 8–10 min i 250°C.
Mmmmmm, de lät farligt goda!
Låter otroligt gott med choklad och mandelmassa i fyllningen! Kram
Låter ju som att dem kan vara super goda, aldrig smakat så får kanske testa att baka sådana bullar 🙂
Låter som en riktig godisfyllning 🙂
Kram Ellinor