Nu är tävlingen om grillprodukter från Caj P avgjord! Vinnarna har fått ett mail och snart skickas vinsterna
Första priset: Annie
Hennes bästa grilltips är att inte göra det så svårt för sig, keep it simple. Är man ett gäng så låt alla ta med sig vad de själva vill ha som ett knytkalas, alla får exakt vad de vill ha och ingen behöver ensam stå med all mat. Sedan älskar jag verkligen att grilla frukt, nektariner, ananas, mango (och klassikern banan såklart) är verkligen super som dessert en ljummen sommarkväll och inte alls krångligt!
Andra priset: Erica
Hennes bästa grilltips är att ha vitlöksbröd som tillbehör. Vitlöksbrödet görs gärna genom att baguetter skärs i små skivor, dock ej helt till botten, utan de ska fortfarande sitta ihop (tänk hasselbackspotatis, fast med en baguette istället). Sedan bredes rikligt med vitlökssmör gjort på ens favoritsmör (t.ex. Bregott) och pressad vitlök mellan varje skiva. In i ugnen med brödet, på 200 grader i cirka 10 minuter, tills det blivit gyllenbrunt utanpå. På så vis blir brödet härligt knaprigt på utsidan och mjukt och härligt på insidan, med en härlig smak av vitlök. Sedan bryter varje person loss önskat antal skivor från baguetten och äter till det grillade. Det passar utmärkt att doppa brödet i de olika diverse såser och röror som man brukar ha till grillningen. Vitlöksbröd som doppas i varm bearnaisesås är en riktig barndomsklassiker för mig.
Kommentera