Tävling! Vinn årets grillnyheter från Caj P.

27 Jun

Nästa vecka firar USA sin nationaldag. Det måste såklart firas med en tävling där du kan vinna USAs(och Sveriges) bäst sålda BBQ-sås Sweet Baby Ray’s! Hur härligt låter det inte att vinna årets grillnyheter till sommarens grillning?

caj p

 

Vinster

1:a pris – 1 produkt var av Sweet Baby Ray- BBQ Sauce Original, Honey BBQ Sauce, Honey Chipotle, Hickory & Brown Sugar och nya Sweet Vidalia Onion

2:a pris – 2 produkter av nya Sweet Baby Ray Sweet Vidalia Onion

För att vinna behöver du bara svara på dessa frågor:

  • Vad beror sötman på i Sweet Baby Ray’s Vidalia Onion?
  • Hur tillverkas det flytande rökaromet?
  • Vad är ditt bästa grilltips?

Tävlingen pågår t o m 4 juli kl 21.00

Caj P Rödvinsmarinad– En retroinspirerad marinad med rött vin som ger en härlig smak till både kött och grönsaker. 60 ml. Pris ca 10 kr.
Caj P Buffalo Wings– En marinad med vinägersyrlig och het smak. Används med fördel tillsammans med kyckling för att få fram den amerikanska ”nationalrätten” Buffalo Chicken Wings. 250 ml. Pris ca 25 kr.
Caj P Liquid Smoke– En flytande rökarom som är tillverkad av träflisspån som upphettats i kokande vatten och som därefter kondenserats. Funkar utmärkt som smaksättare i glaze, marinader och såser. 200 ml. Pris ca 29 kr.
Sweet Baby Ray’s Vidalia Onion Sweet Baby Ray’s är Sveriges mest sålda BBQ-sås. Nu lanseras en ny sås som är smaksatt med extra söt vidalilök. Den goda sötman beror på jordmånen i staten Georgia där vidalialöken växer. 510 g. Pris ca 40 kr.

10 svar to “Tävling! Vinn årets grillnyheter från Caj P.”

  1. Anneli P 27 juni , 2013 den 12:42 #

    fråga 1: Den goda sötman beror på jordmånen i staten Georgia där vidalialöken växer.
    fråga 2: Det tillverkas av träflisspån som upphettats i kokande vatten och som därefter kondenserats.
    fråga 3: Att man har någorlunda koll på tiden det tar att grilla så att inte tillbehören t.ex kokad potatis hinner bli kall innan det grillade är färdiglagat.

  2. kajsa 27 juni , 2013 den 13:33 #

    Jag är med! Skulle vara jätteroligt att vinna så kan jag överraska familjen med gott grillat kött🙂

    1. Sötman beror på jordmånen där vidalialöken växer i Georgia.
    2. Genom att träflisspån upphettas i kokande vatten och därefter kondenserats.
    3. Hm.. jag grillar så sällan hehe, men det bästa tipset jag har är nog att man ska ta tid på sig! att stressa när man grillar blir aldrig bra vad jag vet utav mina egna erfarenheter🙂

  3. Helena i Uppsala 27 juni , 2013 den 15:06 #

    1. Den goda sötman beror på jordmånen i staten Georgia där vidalialöken växer.
    2. träflisspån som upphettats i kokande vatten och som därefter kondenserats
    3. grilla tunna skivor av kassler – det blir saftigt.

  4. Jennie 27 juni , 2013 den 15:45 #

    1. Den goda sötman beror på jordmånen i staten Georgia där vidalialöken växer.
    2. träflisspån som upphettats i kokande vatten och som därefter kondenserats
    3. Ta kycklingfilé och snitta upp ”på bredden” nästan igenom så att du kan vika upp den som en fjäril (alternativt köp tunnskivade kycklingfiléer), banka till den lite och bred på creme bonjour av valfri smak. Rulla ihop och linda in i bacon. Makalöst gott att grilla

  5. Erica 27 juni , 2013 den 18:12 #

    Vilken rolig tävling!🙂 Jag har faktiskt aldrig smakat någon av Sweet Baby Ray’s såser, trots att jag har hört många tala väldigt gott om originalversionen. Därmed är jag gärna med och tävlar, så att även jag kan få smaka.😀

    – Sötman i Sweet Baby Ray’s Vidalia Onion beror på jordmånen i staten Georgia där vidalialöken växer.
    – Det flytande rökaromet tillverkas genom att träflisspån upphettas i kokande vatten, vilket därefter kondenseras.
    – Mitt bästa grilltips är att ha vitlöksbröd som tillbehör. Vitlöksbrödet görs gärna genom att baguetter skärs i små skivor, dock ej helt till botten, utan de ska fortfarande sitta ihop (tänk hasselbackspotatis, fast med en baguette istället). Sedan bredes rikligt med vitlökssmör gjort på ens favoritsmör (t.ex. Bregott) och pressad vitlök mellan varje skiva. In i ugnen med brödet, på 200 grader i cirka 10 minuter, tills det blivit gyllenbrunt utanpå. På så vis blir brödet härligt knaprigt på utsidan och mjukt och härligt på insidan, med en härlig smak av vitlök. Sedan bryter varje person loss önskat antal skivor från baguetten och äter till det grillade. Det passar utmärkt att doppa brödet i de olika diverse såser och röror som man brukar ha till grillningen. Vitlöksbröd som doppas i varm bearnaisesås är en riktig barndomsklassiker för mig.

    Tack för en rolig tävling! Nu är det bara att hålla tummarna.😀

  6. Jenni 28 juni , 2013 den 17:29 #

    Det är jordmånen som ger vidalialöken dess sötma och denna växer i USA i staten Georgia.

    Rökaromen tillverkas genom att man hettar ut träflisor i kokande vatten som sedan får kondensera.

    Mitt bästa grilltips är att göra allt på grillen så att man slipper momentet att stå i köket. Och så som jag är uppväxt och lever idag så är det männen som sköter grillen och kvinnorna köket för det mesta. Hur skönt är det inte att luta sig tillbaka med ett glas vin och titta på sin man när han jobbar….?😉

  7. Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma 28 juni , 2013 den 23:43 #

    Är gärna med.

    Svar:
    1. Sötman beror på jordmånen i staten Georgia där vidalialöken växer,
    2. Tillverkas av träflisspån som upphettats i kokande vatten och därefter kondenserats.
    3. Att marinera en lång stund innan så köttet får dra åt sig riktigt ordentligt. Sen vända på köttet ofta då blir det helt perfekt kött.

  8. Annie 29 juni , 2013 den 09:07 #

    Åh vad rolig tävling, perfekt nu till sommaren!

    – Sötman kommer från löken som blir sådär extra söt beroende på den låga halten svavel i jorden där den växer.
    – Rökaromet tillverkas av träflisspån som upphettas i kokande vatten och som därefter kondenseras.
    Mitt bästa grilltips är att inte göra det så svårt för sig, keep it simple. Är man ett gäng så låt alla ta med sig vad de själva vill ha som ett knytkalas, alla får exakt vad de vill ha och ingen behöver ensam stå med all mat. Sedan älskar jag verkligen att grilla frukt, nektariner, ananas, mango (och klassikern banan såklart) är verkligen super som dessert en ljummen sommarkväll och inte alls krångligt!

    Tack för en superblogg!
    Kram Annie🙂

  9. Madelein - Mother of six 4 juli , 2013 den 19:21 #

    1. Den goda sötman beror på jordmånen i staten Georgia där vidalialöken växer.
    2. rökarom som är tillverkad av träflisspån som upphettats i kokande vatten och som därefter kondenserats.
    3. Har många grilltips men ett jag ofta kör är potatishalvor penslade med olja och rullade i flingsalt och sen inlindade i folie på grillen. Går alltid hem🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lördagstips v 26 | Fika med Eleonore - 29 juni , 2013

    […] Glöm inte att delta i min tävling där du kan vinna grillnyheter från Caj P! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: