Rabarbertosca

23 Maj

Om jag någon gång flyttar till hus eller radhus så ska jag ha en stoor rabarberbuske, man kan ju inte annat än älska allt som innehåller rabarber. Jag har genom åren experimenterat lite och gjort bl a en fantastisk kladdkaka med rabarber.

Förra året bakade jag denna rabarbertosca, åh så god den var! Den måste jag baka i sommar, den liksom smälter i munnen och är så gott med de knapriga, karamelliga mandlarna!

100 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
½ dl mjölk
½ l rabarber, skalad, skuren i 1 cm tjocka bitar och blandad med 1 msk socker
Toscaglasyr:
100 g mandelspån

100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
 

Gör så här: Smörj och bröa en rund form (med löstagbar kant), ca 24 cm i diameter. Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Häll på mjöl och bakpulver. Blanda ner i äggsmeten. Rör ner mjölk och det smälta smöret och vispa allt till en jämn smet. Häll smeten i formen och lägg på rabarber. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Under tiden gör du toscaglasyren. Toscaglasyr: Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Koka ihop några minuter. Tag ut toscakakan från ugnen och bred på glasyren. Flytta upp ugnsgallret ett steg och ställ in toscakakan (i mitten av ugnen) och grädda ytterligare 20 minuter eller tills toscakakan har fått vacker gyllengul färg.
Ta ut kakan och låt den svalna några minuter. Lossa därefter kakan från formen och lägg den på galler.

6 svar to “Rabarbertosca”

  1. Katarina 23 maj , 2013 den 14:18 #

    Ja, rabarber är ju så gott och egen trädgård med bl.a. rabarber är en dröm🙂

  2. ANGELICA - mot ett hälsosammare liv! 23 maj , 2013 den 16:13 #

    Den såg ju galet god ut😀

  3. Ansibecki 23 maj , 2013 den 20:27 #

    Åååååååh. Det vattnas i munnen på mig. Måste testa!🙂

  4. Cissi - mamma till 2 små prinsessor 24 maj , 2013 den 13:23 #

    den ska jag testa! kan du inte lägga ut recept på rabarberkladdkakan också! vill ju ta rätt på våra rabarber här hemma😉

  5. Ellinor 24 maj , 2013 den 20:55 #

    Mums🙂 det här receptet tror jag måste provas redan i helgen!

    Kram Ellinor

  6. Jasmine 25 maj , 2013 den 22:15 #

    Men så smarrigt!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: