Snittar till förrätt och mingel

21 Maj

I helgen gjorde vi snittar till middag! Älskar att äta plockmat i alla dess former, perfekt helg-tvmat där man bara kan sitta och mumsa. Dessa snittar gjorde vi även till förrätt på nyårsafton och passar som aptitretare på fest och mingel!

Nu är dessa ogarnerade, varför ta på något man ändå kommer slänga av när man är själv. Men bjuder man någon är det det bäst att garnera.

snittar

Skiva en baguette i 1-2 cm tjocka skivor, bred på smör och ha på;

  • Mozzarella, tomat, prosciutto/parma, basilika, olivolja, flingsalt och svartpeppar
  • Bruscetta(utan smör; tomat, rödlök, olivolja, flingsalt, svartpeppar och gnid vitlök på brödet)
  • Skagenröra, dillkvist och ½ citronskiva
  • Salami, brie och ruccola/babyspenat

Man kan även ta

  • Potatisskiva, sillbit, gräslök
  • Rökt lax, wasabikräm, gräslök
  • Rödbeta, chevre, honung och valnötter
  • Tapenade, rivet citronskal
  • Gräddfil, röd rom, rödlök, grädlök
  • Getost, päronmarmelad/chutney

8 svar to “Snittar till förrätt och mingel”

  1. elinn 21 maj , 2013 den 18:54 #

    gott!😀
    ja men eller hur, du får ta och shoppa loss när du får chansen!😉
    härligt att höra, jodå det är bara bra med mig med!😀
    haft en bra dag?
    kram

  2. Carro 21 maj , 2013 den 19:41 #

    Plockmat är bäst! De ser jättegoda ut!

    Ja, det är kul att vara tillbaka också =)
    Jag har haft det jättebra sen sist. Om du vill ha en liten resumé så har jag gjort en här: http://carolineannamarie.blogg.se/2013/may/resume-av-forsta-halvan-av-aret.html#comment
    hihi.. hur har du själv haft det? Hur är mammarollen?? Mår din lilla bra?🙂

  3. Ansibecki 21 maj , 2013 den 20:42 #

    Många bra tips. Ska försöka komma ihåg dessa. Man jag tillhör dem som faktiskt äter upp garneringen och tycker det är gott😉

  4. Helena 21 maj , 2013 den 21:24 #

    Jag tycker det är så gott och mysigt med plockmat. Man provsmakar allt och hittar några utvalda favoriter som man sedan äter alldeles för många av…hehe:) Mysigt är det iaf. På studenten ska vi ha buffé men det blir inga snittar för vi räknar med 80-100 gäster och då får det inte va för mycket småplock som tar tid att göra. Har du nåt bra recept på marinerad fläskfilé och kycklingfilé?

    Ta dig gärna tid att laga persiskt ris för det är helt otroligt gott. Helt värt det där extra besväret!

    Ha det gott och ta hand om dig o familjen! Kramar

  5. tess 21 maj , 2013 den 23:02 #

    Det ser ju sååååå gott ut!!

    Ja men det borde vi göra! Jag ska bort helgen 8-9 juni, men om vi kan åka någon av de första dagarna så vore ju det himla kul🙂

  6. Pernilla 22 maj , 2013 den 10:49 #

    Mumsigt med snittar och det är så bra att man kan variera dem så, inte så svårt att göra heller ju🙂

  7. trollet 22 maj , 2013 den 11:16 #

    Mysigt med plockmat!!
    Smaka på Stockholm brukar vara trevligt=))
    Uteserveringar är väl det som får en att överleva vintern…😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. Midsommartips | Fika med Eleonore - 20 juni , 2013

    […] Snittar till förrätt och mingel […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: