Munkar i donutmaker

15 Apr

I förra veckan skrev jag ju om donut/belgiska våfflorjärnet som jag beställt och i fredags kom det. Igår gjorde jag mina första munkar och oj så lätt det var och så nöjd jag blev. Munkarna blir inte som friterade, mer muffinsaktiga men väldigt goda! De är så små och söta. Allt man behöver göra är att göra smeten, sätta i kontakten, vänta på grön lamp, spritsa i smeten till kanten, stänga och vänta på grön lampa igen! Nästa helg ska jag ge mig på de belgiska våfflorna. Jag dekorerade hälften med rosa hallonglasyr och strössel och hälften med mintglasyr och smält choklad!

donuts

4,74 dl mjöl
1,8 dl strösocker
2 teskedar bakpulver
¼ tsk mald kanel
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg vispade
2 tsk vaniljsocker
1 msk smält smör
Blanda ihop de torra ingredienserna för sig i en skål och de våta för sig, rör sen samman.
Lättast att spritsa ner i maskinen. Fyll upp till kanten. Munkarna är klara när den gröna lampan lyser.
Dekorera munkarna på olika sätt. I glasyr, strössel, choklad eller i socker.

14 svar to “Munkar i donutmaker”

  1. Diana 15 april , 2013 den 13:02 #

    Det ser verkligen supercoolt ut! Jag funderar på att ge bort en såndär, måste bara forska i om hon redan har en. 😉

  2. Katarina 15 april , 2013 den 13:42 #

    De blev jättefina! Skall vara kul att höra hur de belgiska våfflorna blir! Ha en fin dag! Kram

  3. Bland bakverk och kastruller 15 april , 2013 den 17:43 #

    Vi köpte oxå en sån, våfflorna blev urgoda. Jag gjorde efter Leilas recept. Men vi har använt två gånger och den har redan slutat fungera. Stendöd är den:((

  4. Pernilla 15 april , 2013 den 19:33 #

    Mums så goda dem ser ut och det verkar vara en väldigt enkel och praktisk maskin 🙂

    Hoppas ni mår bättre nu, läste att ni va dåliga i förra veckan. Kram kram.

  5. Marie 15 april , 2013 den 20:14 #

    åh vad kul för dig! De vart faktiskt bättre än jag kunnat hoppas, och ser väldigt fina ut 🙂 Synd bara att den där friterade känslan försvinner, för jag gillar dem som bäst med bara socker på! Kram på dig fin lilla sötsaks inspo-källa!

  6. Emma 15 april , 2013 den 20:31 #

    Ja det är härligt att äta ute 🙂 mysigt!
    Jag och sambon ska till Stockholm i helgen då blir det mkt äta ut, mums 😉

    Hur blir munkarna, blir det lika god som när man friterar dem :)?

  7. saramadeleine 15 april , 2013 den 21:39 #

    Så söta dem blev :). Tror det får bli en sån för mig med :).

  8. Maria - mamma till Liam ☆ 16 april , 2013 den 09:51 #

    ååh vad goda de ser ut! måste du bjuda på 😉

    sv: hahaha skönt att du slapp vara som hon som fick alla krämpor i världen :p jag skulle säga att programledaren för biggest loser, eller motsvarigheten, var mest jag :p för jag arbetade på trots att kroppen sa emot och var jäkligt envis, haha!

  9. Jasmine 16 april , 2013 den 15:57 #

    Va’ roligt att göra egna! Donuts är ju så himla gott. ❤

    Svar: Tack, tack! Jag är oerhört glad över förändringen, den har bara fört gott humör med sig. Jag skall börja arbeta på ett Scandic-hotell, städa hotellrum. 🙂

    Kram

  10. Suzanne 16 april , 2013 den 19:19 #

    Haha, så underbart söta de blev! Man får tänka att dessa är mer som donutkakor än friterade munkar som vi är vana vid kan jag tänka. Men fina blev de!

  11. Jenny 17 april , 2013 den 10:03 #

    Åh varit nyfiken på att köpa en sån. Kul att läsa att det blev bra 🙂 Älskar marknadsmunkar, så där varma mums 🙂

  12. Anneli 17 april , 2013 den 19:51 #

    Blir sugen på att införskaffa en jag med 🙂

  13. Ansibecki 25 april , 2013 den 13:46 #

    Snygga munkar! Det är nästan så jag blir sugen på att köpa ett, trots att jag egentligen inte är så förtjust i munkar… 🙂

  14. Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ 28 april , 2013 den 10:40 #

    Hej vännen!
    Det var ett tag sedan! Hur är det med dig?
    Åh en sådan här har jag funderat på att köpa, vad gillade du den?
    Kram

Lämna ett svar till Suzanne Avbryt svar