Påskpops

25 Mar

Påskgodis måste man ha och dessa påsk-pops passar ju kanonbra till både ägget eller på påskbordet. Receptet är från Mia Öhrn och är hämtat från recept.nu

75 g smör 
3 dl vetemjöl (180 g) 
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker 
3 st ägg 
2 dl strösocker 
1.5 dl mjölk 
smör och ströbröd till formen 
 
Till klubborna, ca 35 st
225 g lemon curd 
200 g vit choklad till doppning och dekor 
100 g mjölkchoklad till doppning 
Gul, röd, grön och svart hushållsfärg 
Mukhwas 
strössel 
Flagad mandel till öron

 Kaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,5 liter. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen lite i taget. Tillsätt samtidigt smöret och mjölken och vispa försiktigt ihop till en jämn smet med en handvisp. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i drygt 40 minuter. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper eller ugnsgaller, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen. Låt svalna helt.

Klubbor

Mixa kakan till smulor i en matberedare. Tillsätt lemon curd och mixa ihop till en tjock smet. Forma smeten till runda kulor, ägg och påskharehuvuden. Stick ner en pinne i varje som du fäster med lite smält choklad. Låt stelna till i kylen i ca 30 minuter. Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över vattenbad.

Kycklingar
Doppa kulorna i ett lager vit choklad, eventuellt färgad med några droppar gul färg, och sätt fast mukhwas som vingar och näbb. Stick sedan ner klubbpinnen i en bit oasis eller frigolit och låt stelna i kylen. Måla ögon med en tandpetare doppad i svart hushållsfärg eller lite mörk choklad.
Påskägg
Doppa de äggformade klubborna i vit choklad. Färga lite av chokladen och spritsa som dekor på äggen. Pynta eventuellt med strössel.
Påskharar
Doppa de påskhareformade klubborna i mjölkchoklad och stick ner flagad mandel som öron och fäst strössel som nos. Spritsa mun med smält vit choklad som du har färgat rosa. Måla ögon med en tandpetare doppad i svart hushållsfärg eller lite mörk choklad.

Annonser

11 svar to “Påskpops”

  1. Jessica 25 mars , 2013 den 16:06 #

    Åh vilket smaskigt påskgodis : )
    Tack för receptet
    Kram
    jessica

  2. Ida 25 mars , 2013 den 16:58 #

    Åh så söta! Det känns som det skulle va svårt att få dem så fina, eller har du gjort såna själv så du vet om det är lätt? Har även hört att de ska ganska mastiga att äta. 😉 Men de är säkert jättegoda!

    SV: Ja tårtan var verkligen jättefin och god. kra

  3. Emma 25 mars , 2013 den 19:45 #

    Å du har med testat den 🙂 ja den är ju så god,
    Å cakepops vill jag testa någon gång, har aldrig gjort det 🙂

  4. Karin B 25 mars , 2013 den 20:30 #

    Åh, vad fina!

  5. Lottiz - Fotograferande fyrabarnsmamma 25 mars , 2013 den 22:52 #

    Gud vad fina och söta. Och även alla andra fina påskbilder du lagt upp. Man blir väldigt sugen på att fotografera påskbilder, men jag påskpyntar ju inte så mycket så finns inte mycket att fota just nu 😉

  6. sara 26 mars , 2013 den 08:56 #

    Ser gott ut 🙂

  7. Pernilla 26 mars , 2013 den 19:41 #

    Hihi så söta, ser goda ut också 🙂

  8. Sofia 26 mars , 2013 den 21:18 #

    Åh vilka fina! 😀

  9. Anneli 28 mars , 2013 den 11:49 #

    Haha vad söta dom såg ut 🙂

  10. Rebecca 28 mars , 2013 den 23:44 #

    Åh så söta! 🙂

  11. Suzanne 30 mars , 2013 den 09:02 #

    Men va roligt! Jag gjorde också kycklingpops till påsk i år! Eller…. var mina hönspops kanske, gjorde dem vita, men söta blev de! =) Som dina. Cake pops är det roligaste jag vet! Glad Påsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: