Nyårets bästa snittar!

3 Jan

Jag nämnde ju sist att snittarna vi hade på nyår var det bästa på menyn och jag tänkte dela med mig av recepten! De är så lätta att göra och blir väldigt smarriga, som små snittar eller större förrättssmörgåsar.

nyårssnittar

Skagensnittar 10 st

10 skivor baguette, 1 cm tjocka)
400 g räkor med skal
1/4 rödlök
1 liten kruka dill
1 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
salt och peppar
½ citron

Skala räkorna och hacka grovt. Hacka rödlök och hälften av dillen fint. Lägg allt i en skål och blanda med creme fraiche och majonäs. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp en matsked skagen på varje brödbit. Skiva citron tunt och skär varje klyfta i klyftor. Dekorera varje snitt med en citronklyfta och en dillkvist.

Bruschettasnittar 12 st

12 skivor baguette(1 cm tjocka)
3 tomater
1 liten kruka basilika
½ rödlök
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
1 vitlöksklyfta

Dela tomaterna och ta ur kärnorna. Tacka tomaterna grovt. Hacka hälften av basilikan och rödlök fint. Blanda allt i en skål och häll på olivolja. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Stek varje brödskiva tills de blir gyllene. Gnid med vitlök på ovansidan av skivan och lägg på en matsked av tomatröran. Dekorera med ett par basilikablad.

Salami/briesnittar 10 st

10 skivor baguette(1 cm tjocka)
smör
10 skivor salami
ruccola
½ liten brietårta
flingsalt och svartpeppar

Smöra brödskivorna. Vik varje salamiskiva två gånger och lägg på brödskivan. Ta ett par ruccolablad och lägg på salamin Skiva brien i 1 cm tjocka skivor och lägg på rocculan. Strö på lite flingsalt och peppar.

6 svar to “Nyårets bästa snittar!”

  1. Mia 3 januari , 2013 den 14:14 #

    Mmmmm så gott och det lät så mysigt med er nyårsafton tycker jag, sådär som det bara kan bli med bästa vänner hemma o sitt första barn som slocknar tidigt 😀

    Själv skickade jag resten av familjen till Östergötland så jag kunde hosta in nya året på egen hand 😉 och så fick vovsen det mycket bättre vad gäller raketerna därborta så det kändes helt ok.

    Nytt år nya möjligheter för oss alla, må allt vi vill slå in när som under 2013 😀

    kramkram

  2. jenny - mammaliv i nashville 3 januari , 2013 den 20:19 #

    Såå gott med skagensnittar! Har jag inte ätit på år & dar! Kanske ska svänga ihop det & bjuda över lite mammavänner 🙂

  3. Jeanette 3 januari , 2013 den 20:58 #

    Så gott det såg ut! Salami/brie är en stor favorit hos mig 🙂

    Tack! Soppan är jättegod och jätteenkel att göra!

  4. Under mina lockar 3 januari , 2013 den 21:12 #

    God fortsättning på det nya året! 😀 Mums vilka goda snittar!!! De får man nog testa så småningom. Kram

  5. Pernilla 5 januari , 2013 den 11:45 #

    de där salami & brie-snittarna skulle jag absolut inte tacka nej till! de ser helt gudomliga ut 🙂

  6. Helena 5 januari , 2013 den 11:48 #

    Åh, vad goda de ser ut! Jag älskar snittar och tycker det är så gott och mysigt med plockmat. Man kan äta nästan hur mycket som helst av de små godingarna:)

    Tack, snälla du för din gulliga och uppmuntrande kommentar! jag blev så glad och rörd! Vi får väl se hur det går med kärleken…hihi:)
    Vi hade som sagt var en trevlig nyårsafton med en massa nytt folk och traditioner för mig men det är väldigt stimulerande att möta andra kulturer tycker jag. Till vardags så undervisar jag i svenska som andraspråk och har ju en vana att möta människor från olika länder.

    Hur går det med er renovering av köket? Ha en toppenbra helg fina goa Eleonore! Kramar

Lämna ett svar till Helena Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: