Tommys mini chèvre chaud

22 Sep

Denna lilla godbit gjorde Tommy Myllymäki igår i Mitt kök på Nyhetsmorgon och jag måste ju bara publicera det här med. Det är nämligen min nya favoritsmakkombo. Betor, getost, honung och någon nöt. I receptet har de pinjenötter men jag hade gärna bytt till valnötter. Perfekt förrätt nu i höst!

Mitt köks mini chèvre chaud

8 st pain riche, tunna skivor (0,5 cm) 
8 skivor chèvre (ca 100 g) 
1 st polkabeta, eller annan beta
2 msk flytande honung 
2 tsk vitvinsvinäger 
2 tsk plockad timjan 
Salt 
Peppar 
0.5 dl rostade pinjenötter 

Rosta pinjenötter i en het torr panna och låt nötterna ta lite färg. Stek sedan brödet i samma panna, låt kanterna bli lite brända. Hyvla betan tunt och blanda hälften av honungen tillsammans med vinäger i samma skål med salt – låt det marinera i ca 5 min så det mjuknar.

8 svar to “Tommys mini chèvre chaud”

  1. carrå - mamma till Isabella och Evelina 22 september , 2012 den 19:34 #

    Ja jättefina! Ja faktiskt, det gör stor skillnad! 🙂

  2. MIRA 22 september , 2012 den 21:26 #

    Å vad gott det ser ut!

  3. Diana 22 september , 2012 den 23:21 #

    Åh, jag älskar den kombon med det kan liksom bara inte bli fel. Får spara detta recept i minnesarkivet.

  4. Clara Ringqvist 23 september , 2012 den 09:05 #

    Ja det är toppen! Vi har inte samma storlek men ibland funkar det ändå!

  5. Queen of Kammebornia 23 september , 2012 den 10:55 #

    Mmm, jag älskar chevrè chaud!!!

  6. dietandthecity 23 september , 2012 den 12:49 #

    De ser ju så fiiina ut :)!!!

  7. Emma 23 september , 2012 den 13:21 #

    Åh, chevre är ju så gott!!
    Hoppas du har det bra och ha en fin söndag, /Emma

  8. Sofia 23 september , 2012 den 19:21 #

    Supergott! Har precis ätit rödbetor och chevre. Så himla gott!

Lämna ett svar till dietandthecity Avbryt svar