Denna lilla godbit gjorde Tommy Myllymäki igår i Mitt kök på Nyhetsmorgon och jag måste ju bara publicera det här med. Det är nämligen min nya favoritsmakkombo. Betor, getost, honung och någon nöt. I receptet har de pinjenötter men jag hade gärna bytt till valnötter. Perfekt förrätt nu i höst!
8 st pain riche, tunna skivor (0,5 cm)8 skivor chèvre (ca 100 g)
1 st polkabeta, eller annan beta
2 msk flytande honung
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk plockad timjan
Salt
Peppar
0.5 dl rostade pinjenötter
Rosta pinjenötter i en het torr panna och låt nötterna ta lite färg. Stek sedan brödet i samma panna, låt kanterna bli lite brända. Hyvla betan tunt och blanda hälften av honungen tillsammans med vinäger i samma skål med salt – låt det marinera i ca 5 min så det mjuknar.
Ja jättefina! Ja faktiskt, det gör stor skillnad! 🙂
Å vad gott det ser ut!
Åh, jag älskar den kombon med det kan liksom bara inte bli fel. Får spara detta recept i minnesarkivet.
Ja det är toppen! Vi har inte samma storlek men ibland funkar det ändå!
Mmm, jag älskar chevrè chaud!!!
De ser ju så fiiina ut :)!!!
Åh, chevre är ju så gott!!
Hoppas du har det bra och ha en fin söndag, /Emma
Supergott! Har precis ätit rödbetor och chevre. Så himla gott!