Risonisallad med räkor och avocado

13 Aug

På mitt allra första jobb stötte jag på min första risonisallad. Risoni är en pasta formad som riskorn. Jag blev förälskad i denna pastasort och dessvärre var det inte bara första utan också sista gången jag åt det, tills i lördags! Vi gjorde denna rätten och den blev väldigt god! Är man inte så förtjust i citron kan man byta mot lite vitvinsvinäger för syran som jag tycker behövs till risoni!

Receptet räcker till 4 lätta luncher

2 dl risoni
½ citron
1 påse babyspenat
1 dl parmesan, hyvlad
1 kg räkor med skal
2 avocado
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
 

Koka risonin enligt paketet. Låt den rinna av och svalna lite. Tvätta citronen under hett vatten och riv skalet fint. Blanda i det och kläm i lite av saften.  Rör i parmesan och babyspenat. Salta och peppra generöst och droppa i lite olja. Skala räkor och skiva avocado, servera till risonin.

Annonser

19 svar to “Risonisallad med räkor och avocado”

  1. Heidi 13 augusti , 2012 den 10:16 #

    Visst är det trevligt att shoppa billigt, men tyckte nog det var i ganska samma pris som det är i vasa centrum också. Och hittade mer i centrum än i Tuuri. 🙂
    Hoppas ni har haft det bra. 🙂
    Kram

  2. Moa - Nybliven mamma till Ella ♡ 13 augusti , 2012 den 11:24 #

    Svar: ja precis, det är ju det de gör… Men det har vart ett underbart år 😀

  3. Erica 13 augusti , 2012 den 12:52 #

    Oj, det låter riktigt gott! 😀 Men jag misstänker att någonting har blivit lite fel. Det står nämligen babyspenat i ingredienslistan och ruccola i hur man gör. Eller är det jag som är förvirrad? 🙂 Jag kan i alla fall dock tänka mig att det blir väldigt gott med båda versionerna. 🙂

    Svar: Jaha, vad roligt att du har en likadan skål i samma färg. 😀 Ja, precis man kan ha vad som helst i den och den lyfter det mesta. I helgen fyllde jag den med en mix av lösgodis och naturgodis. 😀 Jag kommer nog att försöka att samla på mig några fler i den mindre storleken och/eller andra färger. 😀 Det finns ju som sagt så många fina varianter. Jag gillar verkligen den typen av karamellskålar i huvud taget och äger för närvarande flera stycken fina, båda i billigare och dyrare varianter (Marimekko-skålen är den dyrare).

    Ja, precis, vi har det lite trångt just nu, men det duger för tillfället. Men tack för att du håller tummarna för att vi hittar någonting snart! 😀 Det hoppas jag att vi gör.

  4. Erica 13 augusti , 2012 den 12:53 #

    Kram, förresten! 🙂

  5. Mia 13 augusti , 2012 den 14:33 #

    Mmmm så gott! det där skulle jag lätt kunna äta nu som mellis hihi.

    Ja instagram är supertrevligt, så Linda får slå mig att jag inte kom igång förrän sent, men sent ska väl syndarna vakna heter det väl.

    Hur blir det förresten med Stockholms-planerna, ligger de på is eller?

  6. Art By Tina - Konst & Fashion 13 augusti , 2012 den 14:55 #

    Risoni är himla gott, men jag håller med, citron & vinäger behövs för smakens skull.

  7. Elin 13 augusti , 2012 den 16:25 #

    Men gud så gott det såg ut! de måste testas!

    Ja men visst älskar att kunna göra sin egen och det är en bra och omtyckt mat att kunna bjuda på! å sen så kan man ju byta ut gurkan mot morötter eller varför inte lättkokt palsternacka eller nått annat gott! alltid kul med egen sushi!

    ja verkligen! man vill ju bli riktigt nöjd också!

    jasså, då försöker jag igen!

    jo då, med mig är de toppenbra! hur är allt med dig och lilla familjen!
    Kram

  8. Isabelle 13 augusti , 2012 den 18:33 #

    Oh my, vad gott! 🙂

  9. maria husetfullt 13 augusti , 2012 den 19:50 #

    Tack för receptet. Låter gott !!

    Tack för ditt grattis 🙂 Jag har en bok ute nu, den heter Är det morgon nu? Finns att beställa på Bokus.com eller Bokia.se
    / Maria husetfullt

  10. ADARAS.se - din bloggtidning på nätet! 13 augusti , 2012 den 19:59 #

    åh det där såg himla fräscht och gott ut! 😀 Tack för receptet!

    – Ja men testa sök om att bli fashion hunter! Att få credits att handla för gratis är ju inte helt fel så man förlorar inget 😉
    Kul om du gör det! Håller med om att det är prisvärt 😀 Det är ju som en spännande överraskning när man inte vet vad man får varje månad heller.

    Kram

  11. Amy's piece of cake 13 augusti , 2012 den 21:19 #

    Risoni har jag fortfarande inte testat. Har dock sett det hos många och bör nog göra det snart känner jag… låter så gott!

    Härlig marknad du skrev om i förra inlägget me like 🙂

    Skönt att allt flyter på hos er. Får du tillräckligt med sömn tycker du? Tips: finns babyrytmik eller liknande, alltid trevligt att gå på tyckte jag!

    Tack det är fint här, vi har kommit in i vardagsrutiner och det är lämna/hämta på dagis och hela stuket 😉 Du får se sen! Kram vännen!

  12. Helena 13 augusti , 2012 den 21:55 #

    Tack för ett nytt mattips! Jag har aldrig smakat risoni, så det ska bli spännande:)

    Hur är vardagen för er nu? Har Elsa hittat sin rytm? det är otroligt att små barn kan uppta all tid man har men de är ju så underbart mysiga. Kramar:)

  13. Jeanette♥ 14 augusti , 2012 den 08:44 #

    Ja, billigt är det för 4 personer och 5 middagar…vi betalar 400-450 kr för ”billiga” veckan:)

  14. carrå - mamma till Isabella och Evelina 14 augusti , 2012 den 09:40 #

    Tack! men har inte gjort något alls för att gå ner, i oktober börjar riktiga kampen (man får ju inte träna förrän efter 3 mån) tills dess blir det promenader. Bra jobbat! :)..Ja det är jättejobbigt, jag äälskar ju att promenera och vill gärna gå långt men som sagt får börja smått och sen utöka. Haha ja ibland saknar man det men det är kul med bus också!. varje ålder har sin charm! 😀

  15. madelein-sexbarnsmamma 14 augusti , 2012 den 09:47 #

    Ja nu funkar det!

  16. Annika 14 augusti , 2012 den 10:00 #

    Ser ut att vara en riktigt god kombination!

  17. Pernilla 14 augusti , 2012 den 10:27 #

    Aldrig hört talas om, ,men låter och ser gott ut =)

  18. Ann-Sofi MATSAFARI 14 augusti , 2012 den 15:39 #

    Vilket läckert recept:) Låter lite nyttigt också och det är jag väldigt intresserad av nu efter sommarens alla onyttigheter;)

  19. Sofia 17 augusti , 2012 den 18:10 #

    Åh så gott! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: