Snittar

6 Aug

Häromdagen frågade Linda om jag inte kunde tipsa om lite snittar hon kunde bjuda på och visst har jag några enkla och smarriga recept som är perfekta till allt från cockailpartyn till tjejmiddagen. Här nedan finns något för alla!

Crostini med salami & brie
Ta en crostini(köp färdiga eller ta en baguette som du skär i 1/2 cm tjocka skivor, lägg på en plåt, pensla på lite olivolja och kör in högst upp i ugnen på 275 grader i 3-5 min tills de fått färg) och lägg på en 1/2 cm tjock bit brie, 1 stor skiva salami som du viker på två gånger och ett par ruccolablad. Strö på flingsalt och peppra

Crostini med mozzarella tomat
Ta en crostini( gör på samma sätt som ovan) och lägg på 1 bit mozzarella, 1 basilikablad och 1 cocktailtomat som du delat på två. Ringla över lite olivolja och strö på flingsalt och peppar.

Parmesanflarn med parmaskinka
Riv parmesanost och lägg i små högar på ett bakplåtspapper, grädda i ugnen på 225 grader tills osten smält och fått lite färg i kanterna. Ta en halv skiva parmaskinka och snurra likt en ros och lägg på flarnet.

Smördegsmånar med feta och oliver
Ta ett färdigt ark smördeg, tryck ut rundlar med hjälp av ett större dricksglas. Lägg på hackade oliver, smulad feta, några droppar olivolja och lite torkad timjan i mitten på varje rundel. Pensla på lite uppvispat ägg på kanterna och vik rundeln på mitten likt en calzone och tryck till kanterna. Pensla på uppvispat ägg och grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 min tills smördegen höjts och fått färg.

Laxsnittar med wasabikräm
Ta 3 skivor formbröd och skär av kanterna. Ta en skiva bröd och lägg på 1 skiva rökt lax, lägg på nästa brödskiva och lägg på 1 skiva lax. Ta den sista brödskivan och bred på lite wasabikräm(majonäs blandat ned lite wasabi, ta bara lite i taget och smaka dig fram till lagom starkt), lägg på den på laxen med krämsidan neråt. Dela på mitten likt en triangel( är formbrödet större kan du dela på fyra likt trianglar)

Annonser

13 svar to “Snittar”

  1. Åh, en massa bra tips på snittar! Tack!

  2. Erica 6 augusti , 2012 den 12:25 #

    Laxsnittarna med wasabikräm låter goda. Jag gillar verkligen kombinationen lax och wasabi (och jag gillar även både lax och wasabi väldigt mycket i huvud taget). Jag blandar dock hellre wasabin med någonting fräschare än majonnäs, t.ex. lätt creme fraiche, då jag finner majonnäs för mäktigt. Men det är ju en smaksak. 🙂

    Svar: Ja, de fyller tätt, mina småsyskon. Sedan så har vi även en kusin som föddes samma dag som min lillasyster. Därmed brukar vi alltid ha kalas för alla tre samtidigt. Ibland blir det dock även separata kalas. T.ex. i år, då ju både 18 år och 20 år är lite extra speciellt att fylla.

    Ja, det finns många mysiga städer i Dalarna, och som du skriver så är landskapet mysigt både på sommaren och vintern (och även hösten och våren). Själv så kommer jag från en liten by utanför Avesta. Jag är uppvuxen i ett fint hus med en relativt stor trädgård alldeles bredvid Dalälven och nära skogen. Där är det riktigt härligt att befinna sig under alla årstider. 😀

    Nej, jag har faktiskt knappt haft någon semester under denna sommar. Jag tog nämligen min civilekonomexamen i juni och började sedan att jobba under en provanställning på 6 månader efter det. Så jag har mest jobbat under denna sommar, men det känns bra det med. 🙂

  3. Erica 6 augusti , 2012 den 12:26 #

    Ha ha! Oj, vilken lång kommentar det blev ovan, förresten. 😛

  4. madelein-sexbarnsmamma 6 augusti , 2012 den 16:25 #

    Vad kul att de hade den Amelan där 🙂

  5. Liw 6 augusti , 2012 den 16:32 #

    åh perfekt inför dop kanske?… letar inspo till både mat och dekoration… hoppas du delar med dig om ni ska ha dop/namngivning =)

  6. Amy's piece of cake 6 augusti , 2012 den 20:44 #

    Ja snittar finns det mycket variation på. Tack för att du samlat alla på ett ställe 🙂

  7. Isabelle 6 augusti , 2012 den 21:11 #

    Snittar är ju så himla gott! Tack för alla bra tips på snittar!! 🙂

    Kram Isabelle

  8. Maria husetfullt 7 augusti , 2012 den 03:34 #

    Fin blogg. Vilken inspiration du ger mig:) jag kommer återkomma./Maria

  9. Mårtenssons kök 7 augusti , 2012 den 11:52 #

    Mycket bra, det spara vi ner för framtida bruk. bra att ha det samlat på ett inlägg.

  10. Mia 7 augusti , 2012 den 13:41 #

    Mmmm va goa, typiskt bra-ha-spar till när jag själv ska göra!

    Nu är jag tillbaka efter låååång och härlig ledighet, känns konstigt att vara här igen (på jobbet alltså hihi) så det är tur jag har semester igen i augusti/september

    Nä inget lösenord till de lösenordsskyddade hos mig ;-D

    kramkram

  11. Linda-Mamma till Alfred 7 augusti , 2012 den 15:32 #

    Salami & Brie & Mozzarella/tomat var verkligen klockrena!! Sedan tänkte jag även göra parmesanflarn bara men det hanns inte med, men nästa gång så! Jaaa så himla kul att du ville gästblogga! Ja ledsnade lite där när jag hade fixat & donat inför lördagen, men men har kommit över det nu. Hade ju en trevlig kväll med vänner istället!

  12. Art By Tina - Konst & Fashion 8 augusti , 2012 den 11:48 #

    Lax & wasabi ska jag definitivt testa. Jag menar, jag älskar ju sushi så det kan ju inte bli fel!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lördagstips, nyår « Fika med Eleonore - 29 december , 2012

    […] måste man nästan ha till nyår och det finns ju mängder av olika för alla smaker. Här har jag samlat en mängd olika […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: