Rabarbertosca

21 Maj

Har jag väl fått tag på rabarber kan jag baka mängder av godsaker med det! Det blev lite rabarber över från när jag gjorde semifreddon så jag ville göra en rabarberkaka. Och vad passar inte bättre då än en toscakaka med rabarber. En god kaka med knäckigt täcke!

100 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
½ dl mjölk
½ l rabarber, skalad, skuren i 1 cm tjocka bitar och blandad med 1 msk sockerToscaglasyr:
100 g mandelspån

100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Gör så här: Smörj och bröa en rund form (med löstagbar kant), ca 24 cm i diameter. Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Häll på mjöl och bakpulver. Blanda ner i äggsmeten. Rör ner mjölk och det smälta smöret och vispa allt till en jämn smet. Häll smeten i formen och lägg på rabarber. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Under tiden gör du toscaglasyren. Toscaglasyr: Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Koka ihop några minuter. Tag ut toscakakan från ugnen och bred på glasyren. Flytta upp ugnsgallret ett steg och ställ in toscakakan (i mitten av ugnen) och grädda ytterligare 20 minuter eller tills toscakakan har fått vacker gyllengul färg. 
Ta ut kakan och låt den svalna några minuter. Lossa därefter kakan från formen och lägg den på galler. 

Annonser

23 svar to “Rabarbertosca”

  1. Mamma till William och Wilma 21 maj , 2012 den 16:11 #

    God eftermiddag söta vän..
    så gott med rabarber paj..svärmor bjöd på det i fredags men det sura fans inte som det kan bli i bland av rabarberna..ska plocka med mig några från mammas trädgård på söndag och baka..Ha en mysig kväll.kram

  2. LIENE 21 maj , 2012 den 17:16 #

    Mums så gott!

  3. Cissi 21 maj , 2012 den 17:26 #

    Å vad gott det lät!

  4. Diana 21 maj , 2012 den 18:36 #

    Oh, det lät riktigt nice!

  5. Linda-Mamma till Alfred 21 maj , 2012 den 18:52 #

    ÅH ge mig!!!!!
    Ja eller hur,Pitbull är bäst;)Åh jöses Nogger glassen var så god så jag kunde lätt ha ätit upp hel paketet men fick lägga band på mig;)

  6. Monia - mamma till Tuvalie 21 maj , 2012 den 18:52 #

    sv: tack för dina fina tips 🙂 ska se vad vi kan knåpa ihop 😀

  7. Sofia 21 maj , 2012 den 20:01 #

    Mmm så gott det ser ut!

  8. carrå - mamma till Isabella 21 maj , 2012 den 20:22 #

    Ja det var supersöta tillsammans! haha ja kanske det!

  9. Jessika - Jordgubbsdrömmar! ♥ 21 maj , 2012 den 21:11 #

    Ja jag har fortfarande inte vågat mig på att färga, men nu har jag några rosa slingor ändå ^^
    Hihihi

  10. Amy's piece of cake 21 maj , 2012 den 21:13 #

    Mums, ja rabarber är bara så gott och det kan man ha i mycket tycker jag!

    Som sagt jag är imponerad av att du kunde ha ”vanliga” kläder SÅ länge vännen 🙂

    PS. Du ska inte vara med i min nuvarande tävling? Fila på en bra motivering, kram!

  11. annamalin 21 maj , 2012 den 21:57 #

    Sv: Eller hur! 🙂

    Och så GOTT det där såg ut…!

  12. Helena 21 maj , 2012 den 21:59 #

    Tack snälla du!:) Tror att allt är så speciellt på våren efter en lång mörk vinter möta ljuset och allt som väcks till liv igen.

    Lemoncurden blev så himla god. Jag tycker det är så gott att bryta av med den syrliga smaken eller använda på en vanlig ostmacka.

    Jag blev så sugen på rabarber när jag såg detta så jag gjorde ett par pajer här ikväll. Kramar=D

  13. Art By Tina - Konst & Fashion 21 maj , 2012 den 22:05 #

    Rabarber är så himla svingott! Gillar det sura!

  14. matilda 21 maj , 2012 den 22:14 #

    ser gott ut!

  15. jennifer 21 maj , 2012 den 22:54 #

    sv: ja himla häärligt var det :)!

  16. Carro 21 maj , 2012 den 23:17 #

    Men guuud! Det där verkar ju supergott!!

  17. Elin 21 maj , 2012 den 23:25 #

    Ja men visst! Jag går runt där i timmar om jag åker dit själv! såå härligt!
    hehe, verkligen! ^^

    gu så gott dedär såg ut! 😮 ååååh!
    Kramkram

  18. Isabelle 22 maj , 2012 den 07:11 #

    Åh, så gott det såg ut! Vad duktig du är 🙂

  19. ♥ Sojkas framtid ♥ 22 maj , 2012 den 09:25 #

    Mm gott! 🙂

    Ja visst det hör väl till men det gör liksom inte mindre ont för det. 🙂

    KRAM Sojka!

  20. Den ser farligt god ut! 🙂

  21. malin-helena 22 maj , 2012 den 22:35 #

    Ja, det där med godisstopp är väl ett kanske överdrivet uttryck. ;P hehe..
    Men jag ska i alla fall hålla mig ifrån sådant större delarna av tiden i alla fall. 😉
    Men som på fredag så blir det lite gott. För då är det middag med mina tjejer. hehe..
    Jag står för efterrätt så jag berättade för en av dom om denna kakan i inlägget och hon tyckte jag ska göra den. hihi.
    Verkar ju galet gott! 😀

    Kramar!

  22. Jasmine 23 maj , 2012 den 00:42 #

    Mums, det ser verkligen gott ut!

    Svar: Tack för din kommentar. Dr. Bombay verkar ha varit en kär favorit för många i vår generation.

    Sov gott.
    Kram

  23. sandra 23 maj , 2012 den 14:27 #

    Åh, shit så gott det här lät! Det ska jag verkligen testa. Mums!

    Då ska jag hålla utkik efter det för jag litar på ditt omdöme 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: