Påskpavlova

2 Apr

Pavlova är ju en av de somrigaste desserterna! Bilden och marängreceptet är från mästerkock-Sigrid men jag har valt att byta ut hennes curd mot en färdig lemoncurd och tar istället några klassiska påskfrukter. Ska nog baka denna till påsk om vi blir hemma då!

Vad ska ni göra i påsk?

Pavlova med lime- och passionscurd
 
Marängbottnar
3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena

Garnering
150 g lemoncurd
3 dl vispgrädde
2 persikohalvor i sockerlag
2 ananasringar
10 jordgubbar
2 kiwis

Sätt ugnen på 150 grader.Vispa upp äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en fördjupning i mitten. Grädda och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10–15 minuter till. Låt svalna på galler.

Vispa grädden och skär frukterna i tjusiga bitar. Lägg en rejäl klick curd på marängbottnen, toppa med grädde och garnera med frukt. Servera genast.
Annonser

16 svar to “Påskpavlova”

  1. Katarina 2 april , 2012 den 13:33 #

    Så gott! Pavlova passar bra till påsk.

  2. Pernilla 2 april , 2012 den 13:42 #

    Tack tack =)

    Förstår det, alltid skönt att ta det i sin egen takt. Har du shoppat mycket?

    Mums, det ser så gott ut =)

    Vi har haft en bra helg, tagit det ganska så lugnt då pojkarna är förkyklda.

    Kram kram.

  3. Petra 2 april , 2012 den 14:15 #

    De e så gott. vi har alltid jordgubbar i.

    Sv:tack. ja de e skönt.
    Aha de måste jag smaka

  4. Amy's piece of cake 2 april , 2012 den 16:26 #

    Jag älskar maräng i alla dess former så den här är bara yum yumm yummie!!! 🙂

    Som det ev ser ut just nu så åker vi på SPA över påsken… om det verkligen blir så skulle det vara helt underbart ljuvligt! Stor kram på dig!

  5. kajsa 2 april , 2012 den 18:02 #

    Det ser jättegott ut!!

  6. Art By Tina - Konst & Fashion 2 april , 2012 den 18:04 #

    Det har jag nog aldrig ätit, låter smaskigt!

  7. Jenny Gunnarsons tankar, foton & musik 2 april , 2012 den 20:02 #

    Åh förlåt för sent svar! Ja det var ju varmt några dagar men nu ärdet kallt igen:(

  8. jessica 2 april , 2012 den 20:48 #

    ska jobbba påsken, men annandagen åker vi till sälen=)). Vad gör du??

  9. Helena 2 april , 2012 den 21:05 #

    Hoppas du har det bra där uppe i stora staden!:D För oss blir det formodligen några dagar på Öland om det inte visar sig att vara för kallt.
    Påskpavlovan ser god ut men jag tror att den är för söt i mitt tycke…men det går ju alltid att byta ut marängen mot något annat.
    Ha det så bra! Kram:)

  10. Carro 2 april , 2012 den 22:54 #

    Yummie!

  11. Mamma till William och Wilma 3 april , 2012 den 08:59 #

    Godmorgon snäckan..Hoppas att allt är bra med dig som det är med mig och barnen..Så gott med maräng o frukt..Ha en fin tisdag med magen i vädrer..kram kram

  12. Ninni - Foto & Vardag 3 april , 2012 den 09:04 #

    ÅÅh så läcker! I påsk ska vi hem till mina föräldrar och invadera 😀 alltid gött att bli ompysslad =)

  13. Emelie, Mamma till David och Gravid 3 april , 2012 den 09:08 #

    Sv: Skönt att allt såg bra ut 😀 Ska själv till mvc igen nästa vecka. Nu går det väldigt snabbt mellan besöken! Har även fått alla tider fram till BF så nu kan man se målet i sikte 🙂 Har du det? Har du fått dina förlossningspapper?
    Kram

  14. Frida 3 april , 2012 den 10:20 #

    Mums!

  15. Anna 3 april , 2012 den 10:32 #

    Åh vad gott! Jag älskar maräng, vi gjorde en marängtårta igår till sonens födelsedag.
    Vi ska fixa påskkalas med påskbord för släkten. Jag ska testa att göra flera nya spännande recept så det ska bli kul! Kommer att stå i köket hela långfredagen.

  16. Jasmine 3 april , 2012 den 17:28 #

    När man fick se hur lyckad Sigrids bakelse blev riktigt vattnades det i munnen på mig.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: