Surdegsbröd på bara fyra timmar, går det?

26 Mar

Surdegsbröd har alltid varit något för den tålmodige. Man börjar ju med baket några dagar i förväg för att sätta grunden, vänta, mata, vänta, börja om och sen har man ett gott bröd några dagar senare. Detta är anledningen till att jag aldrig bakat surdegsbröd, jar har inte tålamodet! När jag bakar vill jag ha resultat nu, iaf samma dag.

Men nu har kronjäst äntligen kommit med surdegen som gör att du kan få ditt bröd efter bara fyra timmar. Vilken underbar nyhet egentligen, det är toppen att alternativen finns så man någon gång kan göra surdegsbröd spontant.

10 svar to “Surdegsbröd på bara fyra timmar, går det?”

  1. Josefine 26 mars , 2012 den 11:34 #

    Jag klarade den tack gode gud 😀
    Ja verkligen 🙂

  2. jessica 26 mars , 2012 den 12:51 #

    Nu känner jag mej sjukt negativ, men det var det enda ”äkta” vi hade… nu kan man ”fuska fram” även surdegsbröd… men det är ju bara jag, förstår att det är skönt när tiden inte räcker!! =)

  3. Amy's piece of cake 26 mars , 2012 den 13:12 #

    Som du såg i mitt inlägg så har jag ju redan testat detta… och vad jag tyckte har du redan sett! 🙂

    Önskar dig en trevlig start på veckan, själv har det VAB:ats idag. Yngste sonen som har feber och hosta.

  4. Thessan 26 mars , 2012 den 13:53 #

    Tack! Har haft en jättebra helg! Ja, nu e det inte så långt kvar av tävlingen 😉 Hoppas du oxå har en solig å fin måndag!

  5. Pernilla 26 mars , 2012 den 14:11 #

    Jaså där ser man, skönt ju att man kan baka det fortare nu. Tycker surdegsbröd är sådär gott!!

    MM det har varit en super härlig helg och det fina vädret bara fortsätter som det ser ut nu i alla fall, det gillas 🙂

    Kram kram.

  6. Isacs Mamma 26 mars , 2012 den 15:02 #

    Nä men visst är de kanon! 40% de är en heldel!:)

  7. Anne 26 mars , 2012 den 16:58 #

    Nej, de säger ju själva att man måste tillsätta jäst. (och då är det inte så konstigt att det går på fyra timmar – men surdegsbröd är ju synd att kalla det…)

    Det där är bara trams… Däremot kan det väl vara bra att köpa om man inte vill sätta en egen grund, eller om man inte har något bra bageri i närheten att köpa av.

  8. Carro 26 mars , 2012 den 20:47 #

    åh toppen! För det är anledningen till att jag aldrig bakat det heller. Jag vill ju ha mitt bröd bums och med det samma eftersom man är sugen på nybakt just i den stunden 😛

  9. Helena 26 mars , 2012 den 21:44 #

    Jag har också sett dessa men aldrig testat. För det allra mesta har jag alltid en surdeg i kylskåpet som jag matar en gång i veckan och varar hur länge som helst då. Här hemma gillar de surdegsbröd, så det bakas lite då och då. Nackdelen ju att det tar så många timmar och att degen är så rackans kladdig. Du har väl sett bilderna från mitt misslyckade bak??? 🙂 Jag måste lägga upp receptet 🙂 Kramar:)

  10. jessica 28 mars , 2012 den 12:47 #

    självklart är det bra när man vill baka själv… men vet jag att det är ”riktigt” surdegsbröd hos bagarn nu?? känns bara som allt ska gå fort… och vara billigt… även när man tror man köper dyr kvalite;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: