[bak]tanke med Mumsfillibaba

15 Feb

Vem är tjejen bakom Mumsfillibaba?

-Sofie, 33 år, sambo till Johan och mamma till Oliver 4 månader. Ursprungligen från skåne men bott i göteborg i 12 år.  Tänker mycket på mat: vad ska vi äta, när ska vi äta och var ska vi äta. Mixtrar gärna med recept och lagar ofta efter ”man tager vad man haver”. 

 Ditt första bakminne?

-När jag och en kompis hade lärt oss baka chokladbollar utvecklade vi receptet genom att blanda allt som vi hittade i bakskåpet. Ibland gott, ibland inte. 

 Om du var en bakelse, vilken?

-Semla kanske? Stadig botten, söt, fluffig och hatten på svaj!:)

 Vilket är ditt bästa baktips?

-Följa recept! I matlagning kan man höfta lite men svårare i bakning. Blir lätt pannkaka annars.

 Vem inspirerar dig mest?

-Mamma och mormor. 

 Vad bakar du helst?

-Kladdiga kladdkakor. Snabbt, gott och enkelt!

Annonser

9 svar to “[bak]tanke med Mumsfillibaba”

 1. Rinki 15 februari , 2012 den 17:26 #

  Roligt med första bakminnet, jag vet inte ens ifall jag kommer ihåg mitt första och av det som jag har hört av mamma fick jag nog inte en chans att testa förrän jag blev rätt gammal…min mamma var lite av en perfektionist kan man säga och perfektion + barn = inte så bra kombo. Hehe.

  Hej gumman, förlåt att jag har varit borta så mycket…även om jag har uppdaterat bloggen så har jag inte svarat på kommentarer. Men det har varit en extremt tung kurs nu och hade tenta igår, så de senaste dagarna har allt mitt fokus legat på det. Men nu har jag återuppstått, eller vad man ska säga.

  Har bläddrat lite i bloggen din och det var sådan underbar fin bild på magen, du är så otroligt vacker gumman. Måste vara härligt att magen har kommit, det är ju ändå en stor del av det hela. Hur känns det med allt?

  Dina mazariner var helt underbart fina, blev riktigt sugen på att göra egna nu! Men har inte vidare mycket ingredienser, får kanske ta det någon helg istället. Jag har sedan jag var jätteliten varit en sucker för just mazariner 😉 mamma har berättat både den ena och den andra historien för mig. Gubben måste ha blivit jätteglad, han är verkligen lyckligt lottad som har dig, jag inte bara för att du är en prinsessa/gudinna när det gäller att baka.

  Sv: Dina semlor såg jättefina ut, det är väl nästa tisdag som det fettisdag? Borde börja leta bland bageri och sådant nu, ifall jag vill ha laktosfri semla, men jag vet inte om jag orkar hålla på att leta. Tror inte heller att jag riktigt orkar baka heller, så mycket gillar jag inte semlor.

  Ja, jag tyckte ändå att den där artikeln var väldigt fin. Det nog sådant som går in mer, när en mamma kan göra på det sättet hon gjorde, när hon ställde sig där bredvid. Oavsett om det hjälpte eller inte, så var det nog bland det bästa hon kunde ha gjort.

  Oooh, Calipo-shot, det lät riktigt gott! Jag älskade de där Solero-shotsen, i alla fall till en början, för att det var sådan frisk smak på dem, men efter ett tag tröttnade jag lite.

  Jag hoppas också att jag vågar och jag vet ju att det kommer att göra grymt ont, därför tänkte jag mig något rätt litet som första motiv: de där två svalorna. Jag tycker att dina tatueringsidéer låter superfina, det där med flyttfågeln var ju gulligt. Mitt barns namn skulle jag kunna tänka mig att tatuera in också, men vi får se lite hur det blir, är lite rädd för att inka för mycket 😉 hehe. Precis som du säger så vill man ju ha fler när man väl är igång. Ni vet inte vilket kön det är på bebisen än väl? Är det något ni vill veta innan?

  Stor Kram!

 2. Hälsokick 15 februari , 2012 den 18:04 #

  Roligt skrivet att det bara blir pannkaka om man mixtrar med bakrecept haha.. jag menar, hellre pannkaka än något annat ju!

 3. Kul med dina gästbloggare 🙂
  Håller med Hälsokick, det var rätt kul 🙂

 4. Sandra 15 februari , 2012 den 23:57 #

  Det är tanken som räknas, ni får ta och fira i helgen 😉

  Allt bra annars?
  Kram

 5. Jenny - gravid i New York 16 februari , 2012 den 01:55 #

  Kul med en liten gästbloggs-intervju! 🙂

  Och tack för fina omtänksamma kommentaren! Det värmer så gott i hjärtat.
  KRAM på dig

 6. Emelie, Mamma till David och Gravid 16 februari , 2012 den 08:36 #

  Sv: Ja, nu börjar jag få lite panik 😉 Alla andra som ska ha ungefär samtidigt som mig är redan klara med det inköpet. Barnvagnen är ju en utav de viktigaste sakerna att köpa! Vet fortfarande inte helt hundra vilken vagn vi ska köpa och om den ska vara ny eller begagnad. Håller ständigt utkik! Har ni köpt spjälsäng än? 🙂
  Kram

 7. Heidi 16 februari , 2012 den 08:42 #

  Jo inredande är roligast, men när man fått en sak på en plats så tycker man den inte passar där så måste man ändra och fundera. Men vet det kommer ändå gå bra. 🙂
  Jo det var nog mysigt att bara vara tillsammans och ta det lugnt. 🙂
  Vad har hänt hos dej denna vecka då?
  Kram!

 8. sofie mumsfillibaba 16 februari , 2012 den 10:28 #

  Vad roligt!

 9. Emmy 16 februari , 2012 den 15:52 #

  Nämen, där är ju fina Sofie! Hon bjuder på mycket gott i sin blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: