Nya mästerkock är igång! Chocolate chip cheesecake m nougat & hallon

12 Jan

Ingen kan väl ha missat den nya säsongen av Sveriges Mästerkock! Den nya säsongen drog igång i måndags och uttagningarna har pågått hela veckan. Det finns många stollar som ställer ut men även många som verkar otroligt lovande. Jag har redan nu några favoriter som jag hoppas komma med!

Igår var det de klassiska testerna som gör att många både skär sig och åker ut pga nerverna. Ett av momenten var att göra cupcakes och jag tänkte instinktivt att där skulle jag allt ha gått vidare. När kommer Sveriges mästerkonditor eller bagare??

Nu i dagarna har dessutom förra årets vinnare, Louise, kommit ut med sin kokbok som är en av vinsterna i tävlingen. Taste by Louise heter den och efter att ha kollat igenom recepten kan jag inte annat än vilja ha den, mycket härliga bilder och recept. Här nedan ser du ett av dem som fångade min uppmärksamhet lite extra!

Chocolate chip cheesecake med nougat och hallon

50 g smör, rumstempererat
1 dl farinsocker
2 msk strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
0.75 dl vetemjöl
1 krm salt
1 krm bikarbonat
1.75 dl havregryn
1 st ägg
90 g mörk choklad, hackad

Cheesecakefyllning
3 äggulor + 3 äggvitor

2 dl strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 krm salt
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde, vispad
100 g nougat, hyvlad

Rårörda hallon
2 dl hallon

1 msk strösocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker till en krämig smet. Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål. Tillsätt havregryn och ägg i smör- och sockersmeten och rör om. Vänd i mjölblandningen och tillsätt chokladen sist. Smöra en stor form med löstagbar kant och klicka ut smeten. Grädda i 12 minuter mitt i ugnen. Stjälp försiktigt över kakan på ett fat. Klä ugnsformen 8–10 portioner tid: ca 1 timme + 3 timmar i frysen med plastfilm och lägg sedan tillbaka kakan. Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och salt vitt och poröst. Tillsätt philadelphiaost och vispa ytterligare i någon minut. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd i grädden i ostsmeten och vänd därefter ner äggviteskummet. Bred ut lite av ostsmeten på kakbotten och lägg på några skivor nougat. Varva ytterligare två gånger. Frys in cheesecaken i cirka 3 timmar, den ska vara halvfrusen vid servering. Rör hallon och socker tills sockret är helt upplöst. Uppläggning Servera cheesecaken, antingen som en hel tårta toppad med de rårörda hallonen, eller lägg upp i bitar på tallrik och ringla över rårörda hallon.

23 svar to “Nya mästerkock är igång! Chocolate chip cheesecake m nougat & hallon”

  1. Tess 12 januari , 2012 den 17:34 #

    Åh, den vill jag också införskaffa! 🙂 Och himmel vilket recept!
    Du borde föreslå en kondis-tävling, då skulle du säkert rycka åt dig förstapriset!

  2. Josefine 12 januari , 2012 den 17:38 #

    Ja fy fan! Är så himla tråkigt när det är sånt här väder 😛

  3. MALIN - fick en blodpropp 12 januari , 2012 den 17:59 #

    hej fina! vad gör du? 🙂

  4. MALIN - fick en blodpropp 12 januari , 2012 den 17:59 #

    den kommer fårn gina, kram!

  5. Heidi 12 januari , 2012 den 18:42 #

    Man är nog så van och bortskämd med detta att det skall finnas snö på vintern. För så var det när man själv var barn. 🙂
    Skulle nog inte kunna tänka mej att bo kvar i Finland om vi bara hade en årstid, vill säga som typ sommar att det inte kommer nå snö alls. 🙂
    Kram

  6. Alexa 12 januari , 2012 den 18:43 #

    åh vad kul, det kollade jag med mamma på hela förra våren! hoppas det går på tv4play eller så! 🙂

  7. Amanda 12 januari , 2012 den 18:45 #

    hej, vill du enkelt tjäna pengar på din blogg? det spelar ingen roll hur många läsare du har eller hur mycket kommentarer du får! klicka in på länken och läs dig till hur du ska göra! kram :)http://ssmileyface.blogg.se/2012/january/vill-du-tjana-pengar-pa-din-blogghemsida.html#comment

  8. Carro 12 januari , 2012 den 18:55 #

    Den där ser otroligt god ut!

  9. Pernilla 12 januari , 2012 den 19:45 #

    Vi kollar på det för fullt, spännande och bra 🙂

    Man börjar få favoriter tidigt så hoppas dem kommer vidare.

    Lätt och såg mumsig ut 🙂

  10. Jennie & FrökenFlis 12 januari , 2012 den 19:55 #

    jag älskar det programmet men såg bara första avsnittet än så länge, p något sätt har jag lyckats missa resten till min stora fasa! 😦 Ja har längtat efter programmet sen det slutade förra året 😉

    Och det där ser ju riktigt smarrigt ut!

  11. Rinki 12 januari , 2012 den 20:37 #

    Det där såg farligt gott ut 🙂

    Måste dock erkänna att jag inte följer Sverige Mästerkock, jag kollade typ första två avsnitten av första säsongen, men samtidigt som det började hade det gått ett par avsnitt av den Amerikanska versionen på TV och inte för att jag är mer för USA på det sättet, men det kändes som att Gordon Ramsay ger det hela en mer…ja, kick! Det känns häftigare, än domarna vi har här i Sverige.

    Men det är bara jag :), jag håller däremot med det där med konditor, det vore jättehäftigt att se en sådan tävling. Jag tror säker att du skulle vara väldigt duktig i en sådan tävling. Jag kan väl en del om mat och har alltid gillat det och experimenterar gärna efter eget huvud (när det gäller mat mest, i bakning experimenterar jag endast med att lägga till saker som choklad/kaffe/mint (smaker med andra ord))…men under en sådan tävling, men sådan press, då blir det rätt läskigt tror jag, hihi.

    Sv: Kul att du gillade det jag skrev om dig ❤ du förtjänar det verkligen.

    Haha, jag skulle nog också säga att de positiva sakerna med FB väger över de negativa, samtidigt som jag blir både fascinerad och lite skrämd över hur fast jag har blivit.

    Åh, vad gulligt av dig, jag skickar gärna laktosfria recept till dig när jag bakar något eller så, det är ju mest i bakning som det kan bli lite tricky. Mjo, dessvärre är min intolerans så stark, jag har nämligen genetiskt inte den gen som bryter ned laktosen, medan många har den men att funktionen är försvagad. Därmed hjälper inte Laktras, så det är bara att försöka hålla sig ifrån det. Men det är ju inte som att jag dör om jag får i mig det, men det gör väldigt ont i magen och så ser jag gravid ut på en gång :P.

    Kramar!

  12. Erika 12 januari , 2012 den 20:49 #

    Ja, den där kakan verkar riktigt mumsig!

  13. Sofia 12 januari , 2012 den 20:51 #

    Åh vad spännande, den måste jag spana in.

  14. therese 12 januari , 2012 den 21:09 #

    sv: Ja men verkligen! Älskar varenda pryl, vill beställa hem alltihopa 😀

  15. Linda - ndaiL 12 januari , 2012 den 21:41 #

    Mums, ser gott ut! 🙂

    Älskar också det programmet!
    Vem är dina favvisar?

  16. Maria mamma till Tilde och Minnah 12 januari , 2012 den 22:45 #

    haha ja men de blir ju lätt så att man följer såna bloggar då man själv är gravid . man få mycke insperation
    och sen kan man ju alltid fråga andra hur dom upplevt saker och ting 🙂

  17. Mickan (Gravid v. 29) 13 januari , 2012 den 01:10 #

    MUMS! Den såg god ut!
    Kram

  18. Karin 13 januari , 2012 den 01:46 #

    ja fast här tänker man ju inte på att äta nyttigt eller så, kinesisk mat ser verkligen ut sådär:))

  19. Linda-Mamma till Alfred 13 januari , 2012 den 09:42 #

    Vi ser på det såklart! Ja Tina är duktig har flera tavlor av henne, också vän till mig,synd att man inte hinner ses så ofta bara=(
    Idag så skall jag testa en ny svampsoppa tänkte jag, blev inte det som tänkt har känt mig lite halvkass,huvudvärk osv då fick det bli ngt som fanns hemma;)

  20. malin-helena 13 januari , 2012 den 11:26 #

    Herre guuud vilken tårta, helt klart något jag skulle kunna föräta mig på. 😉 hihi..

    Sv: Ja, regnet fick vinna igår. Men idag är det ju fint väder. har redan varit på gymmet en gång nu på morgonen och ska snart iväg och luncha med en kompis, sedan blir det en liten promenad på det tänkte vi. Och ikväll är det step/styrka på gymmet igen. 😉 haha.. Jag bara älskar det!!
    Speciellt när man känner sig riktigt fit for fight efter en vilodag igår. 🙂

    Tack så hemskt mycket! Vad glad jag blir av de orden. ^^
    Jag ska faktiskt bli ännu mer vågad på måndag och ta bort lite mer hår. 😉 Jag vill att det ska gå ner bakom örat med. hihi.. Sedan måste det rakas igen, det växer ju som ogräs mitt hår!!
    (Men det är kanske inte något man ska gnälla för.)

    Ha en toppen fin fredag! Kram

  21. Amy's piece of cake 13 januari , 2012 den 18:12 #

    Åhh så gott, va duktig du är!

  22. anniepiie 15 januari , 2012 den 15:21 #

    Lät farligt gott ju! 😀 hih SV: precis, så knäpp människa! och stackars barn… Jaa, verkligen! Idag blev det ris och kyckling i ugn! Gott de med! 🙂 Kraaam

  23. Emma -Mamma till Kira 17 januari , 2012 den 11:09 #

    Men mums vad god den såg ut. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: