Mandelnougat med havssalt

14 Dec

För ett tag sen publicerade jag receptet på mandelnougat med havssalt som jag så gärna ville baka till jul. Nu har jag bakat godiset och det blev precis så gott som jag hoppats på havssaltet blir verkligen pricken över i:et med den mörka chokladen, söta nougaten och ge knapriga mandlarna! Denna kommer bli en ny favorit på julgodisdfaten!

Klicka på bilden för att komma till recept!

19 svar till “Mandelnougat med havssalt”

  1. Ida 14 december , 2011 den 17:58 #

    Ser urgott ut, älskar choklad så=)

  2. Fröken M 14 december , 2011 den 19:50 #

    åh va gott ! jag har redan bakat massvis med godsaker – och mer lär det bli eftersom jag blir så sugen när jag ser alla spännande recept !? det är bara att konstatera att jag kommer rulla fram efter jul 😉

  3. Jennie & FrökenFlis 14 december , 2011 den 21:19 #

    smaskens! 🙂

    sv, ja jag kommer nig komma till rätta när jag väl kommit in att jobba. jag får tänka tillbaka på tiden i skolen med ett leende på läpparna helt enkelt 🙂 kram

  4. Maya 14 december , 2011 den 21:30 #

    Så mumsigt!

  5. PEETRA 14 december , 2011 den 22:00 #

    – Ja visst var den fin 😀
    Men vad skönt!! hehe ja dedär meterlånga önskelistorna kan va rätt roliga att läsa ibland! Jag jobbar nu på ett dagis och barnen pratar jättemycket om vad det önskar sig i julklapp, SÅ gulligt 😀

  6. Siri - En personlig blogg om mode och stil. 14 december , 2011 den 22:10 #

    sv: Ja det var en riktigt cool och ovanlig kollektion, blev dock inget köp för mig ändå. För dig? 🙂

  7. Rinki 14 december , 2011 den 22:28 #

    Wow, gud så proffsiga och snygga din mandelnougat med havssalt såg ut! Det ser verkligen jättegott ut, kanske till och med något man skulle kunna ge bort i present. Jag ska kolla igenom dina recept och se ifall jag hittar något. Jag har fortfarande ett par klappar kvar och jag vet inte riktigt vad jag ska köpa till min mamma och till min farmor och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag önskar mig själv ens en gång…

    Har du handlat alla dina klappar?

    Jodå, det är bara bra med mig, visserligen så har det inte saktat ned så mycket, men litegrann i alla fall. Dessvärre kommer jag att behöva plugga och göra lite skolgrejer under lovet också, eftersom jag börjar den 3:e igen, så blir inte så himla mycket ledighet dessvärre. Får hoppas på större ledighet under sommarlovet! Hur är det med dig?

    Puss och Kram!

  8. amanda 14 december , 2011 den 22:46 #

    svar: ja visst, det är inte ofta man får se ”nya” Paris ju så jag tänkte att det kunde vara lite kul.. 🙂

  9. AnnaWK 15 december , 2011 den 01:30 #

    Det finns så mycket gott godis till jul att december skulle behöva vara minst dubbel så lång bara så man får tid att baka (och fram för allt äta) de olika godsakerna!
    Sv: Ja en lite annorlunda kokbok med allt från godis, glass och kakor till paj, kalkon och läskiga haggis.

  10. Annika 15 december , 2011 den 04:28 #

    Ååååå det ser sjukt gott ut!

  11. Jouline♡ 15 december , 2011 den 04:42 #

    Mums så gott det lät 🙂 Åh havssalt som är så gott!
    kram

  12. Barnens Hjältar 15 december , 2011 den 08:01 #

    Mmm, det där såg riktigt gott ut 🙂

  13. Helena 15 december , 2011 den 09:28 #

    gud vad gott, måste testas

  14. Leila 15 december , 2011 den 10:48 #

    Åh så otroligt gott det ser ut! Mandel/wienernougat har alltid hört till en av mina favoriter!
    Men denna med havssalt låter om inte mer spännande! =) Vad hittar du på idag fina? Många kramar

  15. Amy's piece of cake 15 december , 2011 den 11:41 #

    Så smarrigt! 😀

  16. Jasmine 15 december , 2011 den 17:36 #

    Ser väldigt gott ut!
    Är den nedersta bilden också din? I så fall måste jag ju berömma den snygga dekorationen. 🙂

    Svar: Min inställning till jobbet beror nog främst på att jag så himla gärna vill jobba. Att arbetsplatsen dessutom är trevlig och att mina kollegor alltid ger mig ett leende gör att jag trivs ännu bättre. Sen har jag insett (efter vissa lite mindre trevlig upplevelser på jobbet i somras) insett att inställningen faktiskt är A och O.
    Tack för att du tror på mig. Det betyder.

    Kesella har jag inte i mina lussekatter. Det kan vara för att receptet har några år på nacken. Men tack för tipset; nästa år kanske det är dags att prova en ny variant. 🙂

    Hoppas att du mår bra.
    Kramar

  17. My Vestlund 15 december , 2011 den 18:11 #

    MUMSI MUMSI!

  18. alice 16 december , 2011 den 01:46 #

    svar: snygga saker ja! hoppas att de e fint irl också 😀

    ooh, vad gott det såg ut! ahh, har så många sparade recept nuförtiden haha 😀

  19. Simone 18 december , 2011 den 14:58 #

    dessa är verkligen en tradition hos oss,dock får ja vänta nån dag innan annars blir dessa uppätna ganska fort.önskar dig en fortsatt underbar 4e advent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: