Mias glutenfria Lussekatter

12 Dec

Jag har provat många glutenfria lussekatts-recept men detta är absolut det bästa av dem jag provat. Plus att det kan ju inte bara bli annat än bra när det är saffran man har å göra med!

/ Mia

 

DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA

 75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
 1 pkt jäst (50 g)
2 tsk fiberHUSK
 1 dl Kesella, mager kvarg
1 dl socker
1 st ägg
0,5 g saffran
1 krm salt
 1 pkt Semper ”röd” mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
Russin
Ägg

 SÅ HÄR GÖR DU

Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Vispa ut jästen och sedan fiberHUSKen i degspadet. Låt svälla en stund. Tillsätt Kesella, socker, ägg, saffran och salt. Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin. Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.

10 svar to “Mias glutenfria Lussekatter”

  1. Amanda 12 december , 2011 den 11:02 #

    Åh så gott med lussebullar, saffran är ju supergott! =)

  2. Goda frestelser 12 december , 2011 den 11:58 #

    Ser goda ut! Jag ska också baka lussebullar idag. Receptet kommer ut på bloggen i eftermiddag 🙂

  3. Carro 12 december , 2011 den 12:26 #

    Mumsigt!

  4. AKP 12 december , 2011 den 12:36 #

    hihi ja tydligen gick det att få så mycket poäng! 😀 :O

  5. Jouline♡ 12 december , 2011 den 13:43 #

    Tack så jätte mycket för att du rösta på min bild 🙂 och kul att du tyckte min juldesign var fin! Åhh det ser så gott ut med lussekatter, jag ska bara bli frisk här sen ska jag och en vän se till att baka detta 🙂
    kram

  6. LIENE 12 december , 2011 den 14:28 #

    Tack så jätte mycket:D

  7. Maria 12 december , 2011 den 14:59 #

    Vad skönt att ni har kommit i ordning lite mer :). Tror att ni har det kanonfint :). Vad mycket gott du lägger upp inför jul! Min favoriter är nog med snickers, så himla gott 🙂

  8. kajsa 12 december , 2011 den 15:42 #

    Gott!! 😀

  9. Tess 12 december , 2011 den 22:14 #

    åh men fy vad bra att du lägger upp ett sådant recept! 🙂 De låter & ser ju riktigt goda ut!

  10. Lina S 13 december , 2011 den 08:11 #

    Mums 🙂

Lämna ett svar till kajsa Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: