Jag har provat många glutenfria lussekatts-recept men detta är absolut det bästa av dem jag provat. Plus att det kan ju inte bara bli annat än bra när det är saffran man har å göra med!
/ Mia
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA
75 g smör eller margarin 2 dl mjölk 1 pkt jäst (50 g) 2 tsk fiberHUSK 1 dl Kesella, mager kvarg 1 dl socker1 st ägg
0,5 g saffran
1 krm salt 1 pkt Semper ”röd” mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen) Russin
Ägg
SÅ HÄR GÖR DU
Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader. Vispa ut jästen och sedan fiberHUSKen i degspadet. Låt svälla en stund. Tillsätt Kesella, socker, ägg, saffran och salt. Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin. Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.
Åh så gott med lussebullar, saffran är ju supergott! =)
Ser goda ut! Jag ska också baka lussebullar idag. Receptet kommer ut på bloggen i eftermiddag 🙂
Mumsigt!
hihi ja tydligen gick det att få så mycket poäng! 😀 :O
Tack så jätte mycket för att du rösta på min bild 🙂 och kul att du tyckte min juldesign var fin! Åhh det ser så gott ut med lussekatter, jag ska bara bli frisk här sen ska jag och en vän se till att baka detta 🙂
kram
Tack så jätte mycket:D
Vad skönt att ni har kommit i ordning lite mer :). Tror att ni har det kanonfint :). Vad mycket gott du lägger upp inför jul! Min favoriter är nog med snickers, så himla gott 🙂
Gott!! 😀
åh men fy vad bra att du lägger upp ett sådant recept! 🙂 De låter & ser ju riktigt goda ut!
Mums 🙂