Leilas Banoffe pie med jultwist

8 Dec

Även denna veckan kan jag inte låta bli att visa ett recept som Leila bjöd på under hennes Söta Julprogram! Det får en verkligen att vattnas i munnen av alla kaloribomber hon bjuder på och man undrar ju egentligen hur Leila har kunnat undvika att vara tjock av allt smarrigt hon måste baka och provsmaka innan det visas i tv och publiceras i böcker.

Denna gång blir det en klassisk banoffee pie med en twist av juliga Leila såklart!

Kexbotten
400 g digestivekex
175 g smör

Fyllning
800 g sötad kondenserad mjölk (2 burkar)
3 st bananer
4 dl vispgrädde

Brända mandlar
125 g sötmandel
1.5 dl florsocker
0.5 dl florsocker till separering

50 g mörk choklad, till garnering

Kexbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en räfflad pajform med urtagbar botten. Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Fyllning
Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burkarna hela tiden är täckta med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare konsistens. Ta upp burkarna och låt dem svalna. Under tiden som mjölken kokar kan du göra de brända mandlarna.

Brända mandlar
Smält florsockret tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut. Strö i resterande florsocker och blanda runt, slå upp på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt svalna. Hacka mandeln grovt. Vispa grädden fluffigt och skiva bananerna. Fyll pajskalet med den nykokta kolan och lägg på ett lager av skivad banan. Skeda sedan över grädden och toppa med mandel och riven mörk choklad.

Annonser

6 svar to “Leilas Banoffe pie med jultwist”

  1. Sandra 8 december , 2011 den 11:43 #

    Åh så gott =) Sitter och funderar lite på vad man ska bjuda på.. ja, om två dagar 🙂 Vankas ju släktkalas!
    Ja jag älskar muggarna, blir bara mer och mer kär i dem varje gång jag ser dem. Jag sa det direkt, att hon köpte så vi hade varsin när det blir flytt haha.
    Jag tror inte det uppskattas men vi lever alltid lite på kanten 😛 Kändes inte som om det skulle smälla faktiskt. Och som tur var hade vi rätt!

  2. Helena 8 december , 2011 den 13:39 #

    Åh, jag såg också det programmet och visst vattnas det bara i munnen av alla läckerheter. Den här pajen såg supergod ut:)

  3. Angel 8 december , 2011 den 14:12 #

    Hej där! Allt bra? 🙂

  4. sandra 8 december , 2011 den 14:51 #

    håller med, ja de var de jag föll för det vackra volangerna och den fina gammelrosa färgen 🙂

  5. Nadja 8 december , 2011 den 15:49 #

    Ja men precis, det är planen. =)

    Allt bra? =) Kram

  6. Heidi 8 december , 2011 den 16:42 #

    Sv: Jag gillade också garnet så det ville jag prova och resultatet var faktiskt bra! 🙂
    va trevligt att ni börjar ha allt under kontroll. 🙂 Skönt då det är ordnat och klart där hemma. 🙂
    Jo allt är bra med mej. Lägenheten har vi fått hemtrevlig och mysig. 🙂
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: