[Bak]tanke med Bli min Jäst

19 Okt
 
I veckans [Bak]tanke möter vi Pernilla som driver bloggen Bli min jäst.  Men vem är tjejen bakom Bli min jäst?
 
Pernilla Lyck är från Solna i Stockholm. Där bor hon med sin familj och ett brinnande intresse för bakning och mat. Hon har ingen utbildning inom bageri/konditori men intresset har gjort att hon lärt sig massor under tidens gång.
 
Vad är ditt första bakminne?
-Min mormor bakade alltid sju sorters kakor till varje jul, jag älskade alla sorter! På julafton fick man äta kakor till frukost, det var speciellt 🙂
 
Om du var en bakelse, vilken skulle du vara?
-Då skulle jag nog vara en rosa macaroon 🙂
Vad är ditt bästa baktips?
-För att tårtorna inte ska bli torra brukar jag alltid spraya dem med en sån där blomspruta. Antingen med vatten eller någon saft som passar med fyllningen.
Då sprayar jag varje tårtbotten innan jag lägger på fyllningen, så blir det mycket saftigare!  Det tipset har jag lärt mig av min mamma.
 
Vem inspirerar dig mest?
-När jag var mindre var det min mormor men nu är det allt i vardagen! Det kan vara inspriation från någon av de bakbloggar jag läser eller så går jag förbi ett konditori och ser något smarrigt, då blir jag inspirerad att baka själv!
 
Vad bakar du helst?
-Tårta är roligt eftersom det är så himla variationsrikt, men annars är det kul att göra brownies och kladdkaka. Enkelt men så himla gott!!
Annonser

11 svar to “[Bak]tanke med Bli min Jäst”

  1. Rinki 19 oktober , 2011 den 22:19 #

    Söt liten intervju 🙂 kul att du börjat med detta också! Tårtan såg förövrigt himmelsk ut!

    Sv: 🙂 hihi, jo det blev ett litet försent svar, men det gör absolut ingenting. Jag gick på känsla, däremot så fick inte äggstanningen plats, alltså inte allt, så det var lite kvar i bunken. Blev rädd att det bara skulle bli mjölkigt, men den stelnade i ugnen, som tur var. Tror att det var min form som var lite för ”kort” på höjden om du förstår vad jag menar. Däremot hade det kunnat vara lite mer salt, paprika, lök och champinjoner tappar ju lite smak, kyckligen hade jag försökt krydda med tacokrydda; liksom marinera dem lite, tyvärr blev det inte mycket smak av det hela, men det blev gott och jag blev nöjd :)! Ditt recept på pajdegen var underbar, jag tog bild och lade upp på bloggen idag, så du kan se. Det blev en succé på festen också och i och med att jag aldrig tidigare gjort en matpaj är jag nöjd!

    Jag ska förresten föra vidare ditt recept på pajdeg till min sambos far, som ska göra lite paj imorgon :).

    Fin uppesittarkvälls-tradition med julskinkan, hos oss har det nog blivit så lite utan planering/tradition, vi brukar nog vara rätt sena med att griljera skinkan och allt det, så det brukar bli en första smakbit kvällen innan julafton, ungefär. Det är härligt med sådana där traditioner, ska bli roligt att kanske få myta lite egna när man själv skaffar familj sedan.

    Är allting bra med dig idag, hur går det med flytten?

    Puss och Kram!

  2. Sandra 19 oktober , 2011 den 22:24 #

    Vilken härlig blogg, bra intervju!
    Det är så himla gott ju och jag älskar det caféet 🙂
    Det tycker ajg ska bli väldigt, väldigt skönt. Att komma bort ett tag och tänka på annat.

  3. MangAnime 19 oktober , 2011 den 23:33 #

    Svar: Faktiskt bara av papper! Rätt coolt ändå 🙂

  4. sara 20 oktober , 2011 den 08:47 #

    vilket sött namn! bli min jäst 🙂

  5. Cassie 20 oktober , 2011 den 08:52 #

    Hey såg du hade kommenterat figuren manganimes.blogg.se van av mig. Det e papper jag sitter och viker till olika figurer, stora och små.

  6. Lajna 20 oktober , 2011 den 09:23 #

    Det där tipset tar jag med mig! 🙂

  7. Gaymasen 20 oktober , 2011 den 09:42 #

    Haha ja jag är inte så mycket för hockey direkt men kul för fantasterna ^^

  8. Diana 20 oktober , 2011 den 09:43 #

    Jag tror jag varit inne hos henne tidigare, en fantastiskt duktig tjej!

  9. tess 20 oktober , 2011 den 09:47 #

    Nej de där smycket är till bröstvårtan. Jag har haft i naveln men de läkte inte så därför tog ja bort den. Så en i ena bröstet har jag samt tungan och i klitoriskappan.

  10. Linda 20 oktober , 2011 den 13:29 #

    Jag gillar dina intervjuer, dem är alltid så söta på något sätt, samtidigt som man blir så intresserad av personen du intervjuar varje gång med, keep up the good work! =)

  11. Bakspecialisten 13 april , 2012 den 22:56 #

    Va kul! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: