Jag fick in ett sista minuten tips på förrätt/tilltugg som jag bara måste visa! Jag älskar oliver och har alltid en burk hemma att gå och smaska ur när man blir sugen. Sen kom Hanna med detta underbara recept, njut!
Smördegsinbakade Oliver 1 ark färdigkavlad smördegStora gröna oliver, kärnfria
1 uppvispad äggula
sesamfrön Sätt ugnen på 175°C. Dela 1 ark färdigkavlad smördeg i fyrkanter, ca 3×3 cm stora. Lägg 1 kärnfri oliv (gärna smaksatt med sardell, 1 burk à 350 g) på varje fyrkant.
Tryck samman hörnen till ett paket. Pensla med en uppvispad äggula.
Strö över lite sesamfrön och baka i 10-15 minuter.
Din blogg är ju förenad med livsfara!Finns ju hur mycket gott som helst här så jag skulle kunna äta ihjäl mig! =)
Åh såna där små tilltugg gillar jag. Det kanske man skulle testa i helgen 🙂
Cupcakesen blev verkligen smarriga, lika smarriga som morotskakan 😛
sv: tack 😀
följ mig gärna med bloglovin :’)
sv: ÅH Men hallå, hur överlever du utan H&M trend? haha, skulle icke klara en dag ! 😀
hittade du någonting liknande? 🙂
Åååå va gulligt! Men det verkar som om det är mycket jobb med att ”baka” in oliverna 🙂
Det verkar vara ”inne” med smördeg nu igen, jag testade nyligen ett recept med smördegsinbakad halloumi.
Man blir ju hungrig på din blogg haha.
Yes yes, det tillhör faktiskt bloggarnas natur att fota ALLT även om det inte används sen haha. Nej jag hade inte hört talas om det innan heller men det hittade vi igår. Från Landskrona var den.
Haha nej, han har inte fått några för gårdagen.. får väl se om han vill eller ej 😉 Men ja, det skulle säkert slinka ner. Han ser inte ut att kunna trycka i sig så mycket men det går haha.
oliver är ingen favorit här! 😦
Det skall bli spännande med fotokursen och hotellet är bokat, så ser fram emot den helgen
Svar: Jag håller med dig, de hade jag också valt!
Det där såg fasligt gott ut 😉
sv; Jo visst är den söt 🙂
sv: tack detsamma! 🙂
sv: Hihi det var det också ;)<3
synd att jag inte gillar oliver. 😛
SVAR: haha, ja ellerhur. 😉
btw, jag tävlar ut fjärde boken i pretty little-liars serien nu om du skulle vara intresserad. 🙂
Tack! Vadå matte kurs? ^^
sv: ja det kommer från en låt:)
Sv: Visst är den bra!=) Älskar country (A)
Tack vännen, va glad jag blir!. ❤
va härligt!. Hade ni trevligt?.
Jo med mig är de toppen, hoppas du mår bra! 🙂
Kram kram
Nja oliver är inget jag lärt mig äta ännu….försöker då och då!!
hahaha du är inte ensam om att tycka synd om gainomax apan!
tack c:!
sv: ja de är verkligen en ära!
sen kan man ju tolka att de är kul att döpas som vuxen på olika sätt, det var ju grymt pinsamt men gud vad man ville skratta för att de var så överdrivet. hhaa:)
Jag gör en vanlig omelett med 2 ägg, lite vatten och salt. Sen på med tacofärs, tomater och lite ost 🙂
Vi hade – 20 igår! Heeelt sjukt haha
För den som gillar oliver är detta ett bra tilltugg 😉
Svar: Ja.. jag blev otroligt glad, hade inte väntat mig något.. =)
Svar: Tack 🙂 Ja precis, längtar haha!
Ja det är bara såååååå gott med oliver!!!! Har lärt min lilla Kaan att äta det oxå:)
Bäst tycker jag är turkiska svarta oliver och jag har hittat ett riktigt bra märke på coop!!! Kolla in länken där jag har ett recept med turkiska oliver i ”dressing”. Supergott och det finns alltid i min kyl:)
http://teresiagok.blogg.se/2011/february/2011-02-15.html
Kram Hanna
det verkar gott 😀
Bra tips! Recept på tilltugg kan man aldrig få för många av.
Det är supergott att göra samma sak med fetaost! Bjöd på både det och oliver på nyår som tilltugg när gästerna kom!:)